Târık yıldızı ve 19 mucizesi; 6.8.1967 (19x) yılında, 19 saat:19 dakika yükseklikte keşfedilen ilk Târık yıldızı.

Yüce Allah aşağıdaki ayetlerinde şu şekilde buyurmaktadır;

Kuran Âyet No|Sure No|Âyet No|Âyet

Arapça okunuş

Meal

5930|86|1|وَٱلسَّمَآءِ وَٱلطَّارِقِ

Ve s-semâi ve t-târık.

Göğe ant olsun ve Târık'a.

5931|86|2|وَمَآ أَدْرَىٰكَ مَا ٱلطَّارِقُ

Ve mâ edrâke me t-târik.

Ve ne bildirdi sana Târık ne?

5932|86|3|ٱلنَّجْمُ ٱلثَّاقِبُ

En necmu s-sâkıb.

Yıldız; delip geçen.

 

Adı Târık olan 86. surenin bu ilk 3 ayetinde Yüce Allah bizlere muhteşem bilgiler vermiştir.

Bu konu ile ilgili detaylı yazıyı aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz;

Özetle;

Yüce Allah; Göğe bakın! Gökte bir yıldız var. O yıldız ki vuruşlar yapar; tokmak gibi, balyoz gibi vuruşlar yapar buyurmuştur. O yıldız ki delip geçer buyurmuştur.

Bu makalede 19 mucizesi ile Târık yıldızı arasındaki bağlantıyı/ilişkiyi inceleyeceğiz inşAllah.

Ayetlerde işaret edilen yıldızın Târık yıldızı olduğu artık çok nettir. Pulsarlar olarak da bilinen bu yıldızlar dev bir süper kızıl devin süpernova patlaması sonrası içine çökmesi sonrası oluşurlar. Sadece nötronlardan oluştukları için nötron yıldızları adını alırlar. Bu yıldızların çapı 10 km civarındadır. Ancak kütleleri Güneş’in kütlesinin 10-25 katı kadardır. 1 kibrit kutusu büyüklüğünde bir nötron yıldızının ağırlığı 3 milyar tondur. Bu yıldızlar kendi etrafında belirli periyotlarda dönerler. Kutuplarından çıkan ışınımları bir lazer ışını gibi tüm evreni deler geçer. Işınımları tespit edildiğinde ritmik vuruşlar yaptıkları açıkça görülür. Bu nedenle ‘pulsar’ ‘atım/atış’ ismini almışlardır. Ayrıca çok yoğun oldukları için her şeyi delip geçerler. Örneğin; 1 bilye büyüklüğündeki nötron yıldızı Dünya’ya düşse Dünya’nın diğer ucundan çıkar. Dünya'yı deler geçer. Hiçbir madde önünde duramaz. 

Ayetlerde Yüce Rabbimizin özelliklerini saydığı bu yıldızın keşfi 6.8.1967 yılında Jocelyn Bell ‘Jastlin Bell olarak okunur’ isimli Kuzey İrlandalı bir astrofizikçiye nasip oldu. Cambridge Üniversitesinde araştırmacı olduğu dönemde Tilkicik takım yıldızını radyoteleskopu ile inceliyordu. 6.8.1967 tarihinde inanılmaz bir sinyal aldı. 1.33 saniye aralıklar ile gelen düzenli vuruşlar. Ritmik gelen bu sinyaller sanki bir kalbin atması gibi ritmik şekilde atıyordu. Evrende bu şekilde düzenli bir ritim içeren bir radyo sinyali ilk kez keşfediliyordu. Yaptıkları değerlendirmede ritmik vuruşlar yapan bu şeyin bir nötron yıldızından geldiğini kesin olarak anladılar. Kısacası; Yüce Allah’ın 86. surede işaret ettiği Tarık yıldızından gelen ilk sinyali keşfetmişlerdi.

tarik yildizi Jocelyn Bell

Şimdi bu konunun 19 mucizesi ile ne ilgisi var diyeceksiniz belki de;

Aşağıdaki resimde Jocelyn Bell’in Târık yıldızından gelen sinyali ilk kez tespit ettiği yeri işaretlediği ölçüm kağıdını görüyorsunuz. Orjinal resimdir. Dikkat ederseniz sinyal tam olarak 19:19’da yani 19. saat 19. dakika yükseklikte geliyor ve tespit ediliyor. Notlar Jocelyn Bell tarafından yazılmıştırCP 'Cambridge Pulsar' demektir.

tarik yildizi ve 19 mucizesi notron yildizi

İlk sinyalin tespit edildiği tarih ölçüm kağıdı üzerine 6 AUG 1967 olarak yazılmış. Yani 6 Ağustos 1967. Yazılmış tarihin formatı aynı olacak şekilde 6.8.1967 tarihi olarak yazılır. Çok ilginçtir ki bu sayının da 19x olduğunu görülür (681967=19x).

Jocelyn Bell ilk keşfedilen Târık yıldızının ritmik olarak 1.33 saniyeler ile vuruşlar yaptığını tespit etti. 133 sayısı da 19 sayısı ile bağlantılıdır. 133 sayısı 19'un 7 katıdır. 133 sayısı ayrıca Yüce Allah'ın lafzı ile de ilişkilidir. Kuran'da 19 ve 19'un katı ile numaralandırılmış ayetlerde tam olarak 133 Allah kelimesi geçer. 

İlginç bir veri;

Târık suresinin  86. sure olarak numaralandırılması keşfin 8. ayın 6. gününde yapıldığına bir işaret olabilir.  

Târık yıldızından gelen ilk sinyalin keşfedilmesi ile 19 sayısı bağlantısını açıkça görüyoruz. Müddesir suresinde görevlendirilen 19 sayısı Kuran’ın Yüce Allah katından geldiğini kesin olarak ispatlar. Târık yıldızının ilk kez keşfedildiği ölçüm kağıdına Yüce Allah aşına bir bakın; 19 sayısı nasıl da pırlanta gibi parlıyor. Yüce Rabbimiz tarafından yerleştirilmiş. Çünkü her ikisi de büyük ayetlerdendir. Tarık yıldızı da ve 19 mucizesi de.

Konunun ders olarak anlatımı;

En doğrusunu Allah bilir.