Kuran’da 19 sisteminin delillerini ararken bir örüntü üzerinden ilerlememiz gereklidir.
Yüce Allah’ın 19 sistemi bizlere aşağıdaki 15124 basamaklı özel sayıyı göstermişti. Bu sayının hem kendisi hem de basamak sayısı olan 15124 19’un tam katıydı.
Kuran'ın baştan kaçıncı ayeti, Sure numarası, Suredeki ayet numarası, Ayetteki Allah kelimesi sayısı; ==>15124 (19x) basamaklı sayı. (Sayının kendisi de 19x)
Şayet Kuran’da bir örüntü var ise harf düzeyine indiğimizde de karşımıza çıkması gerekmektedir.
Yukarıda oluşan koruma sayısının harf düzeyinde alt katmanı ayetteki Allah kelimesi/kelimelerinin harf sayısıdır.
Böylece şu sayıya bakmak gerekir;
Kuran'ın baştan kaçıncı ayeti, Sure numarası, Suredeki ayet numarası, Ayetteki Allah kelimesi sayısı; Ayetteki Allah kelimesi/kelimelerinin harf sayısı; ==>17138 (19x) basamaklı sayı. (Sayının kendisi de 19x).
Muhteşemdir ki 17138 basamaklı oluşan bu sayının hem kendisi hem de basamak sayısı olan 17138 sayısı 19’un katıdır. Bu da bizlere Yüce Allah’ın Kuran’da en çok geçen (2698=19x) ismi olan Allah kelimesinin ayetlerde geçiş sayısının ve Allah kelimesinin içerdiği harf sayısının da özenle seçildiğini gösterir.
Kuran’da toplam 2698 kez Allah kelimesi geçer. Bu geçişler aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.
Arapçası |
Okunuşu |
Geçiş Sayısı |
Harf sayısı |
الله |
allah |
2152 |
4 |
والله |
vallah |
240 |
5 |
بالله |
billah |
139 |
5 |
لله |
lillah |
116 |
3 |
ولله |
velillah |
27 |
4 |
تالله |
tallah |
8 |
5 |
فالله |
fellah |
6 |
5 |
فلله |
felillah |
6 |
4 |
ءالله |
allah |
2 |
5 |
ابالله |
ebillah |
1 |
6 |
وتالله |
vetallah |
1 |
6 |
Görülebileceği üzere ayetlerde geçen Allah kelimelerinin içerdiği harf sayısı da önem arz etmektedir. Allah kelimesinin tek bir harfinde yapılacak olan bir değişiklik bile 19 sistemi tarafında deşifre edilecektir. Hatta bir Kuran mushafındaki hatalı yazımı deşifre etmiştir bile. 10:59 ve 27:59 ayetlerindeki Allah kelimesi yazılımında hemzenin bulunması gerektiğini 19 sistemi bize açık bir şekilde göstermiştir. Aşağıdaki yazılımı kullanarak kendiniz test edebilirsiniz. Her iki Kuran mushafını yükleyiniz. Ayette geçen Allah kelimesi veya kelimelerinin harf sayısının nasıl bir düzeltme yaptığını kendiniz görünüz.
https://kuranmucizeler.com/Allah_kelimesi_sayisi_Allah_kelimesi_ve_veya_kelimeleri_harf_sayisi.html
Osman (Uthmani) Mushaf’ı yazım;
https://kuranmucizeler.com/kuran-uthmani-numarasiz-besmeleler-haric
1421|10|59|قُلْ أَرَءَيْتُم مَّآ أَنزَلَ ٱللَّهُ لَكُم مِّن رِّزْقٍ فَجَعَلْتُم مِّنْهُ حَرَامًا وَحَلَٰلًا قُلْ ءَآللَّهُ أَذِنَ لَكُمْ أَمْ عَلَى ٱللَّهِ تَفْتَرُونَ |
3216|27|59|قُلِ ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ وَسَلَٰمٌ عَلَىٰ عِبَادِهِ ٱلَّذِينَ ٱصْطَفَىٰٓ ءَآللَّهُ خَيْرٌ أَمَّا يُشْرِكُونَ |
Hatalı yazılmış bir Kuran mushafı;
https://kuranmucizeler.com/utmani-den-fazla-elifli-mushaf
1421|10|59|قُلْ أَرَأَيْتُم مَّا أَنزَلَ اللَّهُ لَكُم مِّن رِّزْقٍ فَجَعَلْتُم مِّنْهُ حَرَامًا وَحَلَالًا قُلْ آللَّهُ أَذِنَ لَكُمْ أَمْ عَلَى اللَّهِ تَفْتَرُونَ |
3216|27|59|قُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَسَلَامٌ عَلَىٰ عِبَادِهِ الَّذِينَ اصْطَفَىٰ آللَّهُ خَيْرٌ أَمَّا يُشْرِكُونَ |